OKUMA  
  SÖZLÜK  
  DEYİŞLER  
  KURSLAR  
  YAYINLAR  
  YUNANİSTAN  
  TERCÜMANLIK  
 
E-mail
Şifre
 

   Kısa Öyküler
   Sizden Gelenler
   Sınavlar
   Deyimler - Atasözleri
   Editörden
   Site Hakkında
   Sorularınız İçin
   Bize Ulaşın
   Faydalı Linkler
 
 
YUNANÄ°STAN
Vize

YUNANİSTAN VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Pasaportuna ilk defa vize alacaksanız vize işlemlerini bizzat yürütmeleri konsolosluk tarafından istenmektedir. Vize başvuru formları web sayfamızdan temin edebilirsiniz.

 

FİRMA SAHİPLERİ VE ŞİRKET ORTAKLARI İÇİN

Ticaret ve Sanayi odasından faaliyet belgesi

Firmanın başlıklı kâğıdında seyahatin maksadını belirten Yunan Konsolosluğuna hitaben dilekçe. (İmzalar firmanın imza sirkülerinde yer alan kişilerden olmalıdır)

Firmaların imza sirküleri

Vergi levhası fotokopisi

Sicil ticaret gazetesi fotokopisi (Kuruluş Gazetesi)

Pasaportların 1,2,3,4 ve 60 nolu sayfalarının fotokopisi

Otel ve bilet rezervasyonları

Yukarıda belirtilen evraklara ilaveten, lüzumunda kredi kartları, ev tapuları, banka ve yatırım hesapları ve araba ruhsatları istenilebilir

2 adet arkası beyaz fonlu biometrik fotoğraf

En az altı ay geçerlilik süresi olan ve sahibi tarafından imzalanmış pasaport

En az 30,000 Euro teminatlı seyahat tarihinden itibaren 1 ay geçerli seyahat sigortası

Vize ücreti

 

MAAŞLI ÇALIŞANLAR İÇİN

Son maaş bordrosu

Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi

Son dört aylık sigorta bildirgesinin SSK’dan kaşelenmiş şekliyle fotokopisi

Firmanın başlıklı kâğıdında seyahatin maksadını belirten Yunan Konsolosluğuna hitaben dilekçe. (İmzalar firmanın imza sirkülerinde yer alan kişilerden olmalıdır)

Firmanın imza sirküleri

Firmanın ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi

Vergi levhası fotokopisi

Pasaportların 1,2,3,4 ve 60 nolu sayfalarının fotokopisi

Otel ve bilet rezervasyonları

Yukarıda belirtilen evraklara ilaveten, lüzumunda kredi kartları, ev tapuları, banka ve yatırım hesapları ve araba ruhsatları istenilebilir

2 adet arkası beyaz fonlu biometrik fotoğraf

En az altı ay geçerlilik süresi olan ve sahibi tarafından imzalanmış pasaport

En az 30,000 Euro teminatlı seyahat tarihinden itibaren 1 ay geçerli seyahat sigortası

Vize ücreti

 

ÖĞRENCİLER İÇİN

Öğrenci durum belgesi

Öğrenci kimliğinin önlü arkalı fotokopisi

Ebeveynlerinin mesleki durumlarına göre gelir durumunu belirten belgeler

Pasaportların 1,2,3,4 ve 60 nolu sayfalarının fotokopisi

Otel ve bilet rezervasyonları

Konsolosluğa hitaben seyahatin maksadını belirten dilekçe

2 adet arkası beyaz fonlu biometrik fotoğraf

En az altı ay geçerlilik süresi olan ve sahibi tarafından imzalanmış pasaport

En az 30,000 Euro teminatlı seyahat tarihinden itibaren 1 ay geçerli seyahat sigortası

Vize ücreti

 

KAMUDA ÇALIŞANLAR İÇİN

Resmi kurumun antetli kağıdında seyahatin maksadını belirten dilekçe

Son maaş bordrosu

Çalıştığı resmi kurum kimliğinin önlü arkalı fotokopisi

Pasaportların 1,2,3,4 ve 60 nolu sayfalarının fotokopisi

2 adet arkası beyaz fonlu biometrik fotoğraf

En az altı ay geçerlilik süresi olan ve sahibi tarafından imzalanmış pasaport

En az 30,000 Euro teminatlı seyahat tarihinden itibaren 1 ay geçerli seyahat sigortası

Vize ücreti

 

SERBEST MESLEK MENSUPLARI İÇİN (Avukat, Doktor, Diş Tabibi, Mali Müşavir vs.)

Vergi levhası fotokopisi

Bağlı bulundukları odadan yazı

Antetli kâğıda seyahatin maksadını belirten konsolosluğa hitaben dilekçe

Pasaportların 1,2,3,4 ve 60 nolu sayfalarının fotokopileri

Otel ve bilet rezervasyonları

2 adet arkası beyaz fonlu biometrik fotoğraf

En az altı ay geçerlilik süresi olan ve sahibi tarafından imzalanmış pasaport

En az 30,000 Euro teminatlı seyahat tarihinden itibaren 1 ay geçerli seyahat sigortası

Vize ücreti

 

EMEKLİLER İÇİN (60 yaş ve üstü)

Emeklilik hesap cüzdanı fotokopisi

Ev tapuları fotokopileri

Banka hesapları fotokopileri

Pasaportların 1,2,3,4 ve 60 nolu sayfalarının fotokopileri

Otel ve bilet rezervasyonları

Konsolosluğa hitaben seyahatin maksadını belirten dilekçe

2 adet arkası beyaz fonlu biometrik fotoğraf

En az altı ay geçerlilik süresi olan ve sahibi tarafından imzalanmış pasaport

En az 30,000 Euro teminatlı seyahat tarihinden itibaren 1 ay geçerli seyahat sigortası

Vize ücreti

 

EV HANIMLARI İÇİN

Eşinin evrakları

Kredi kartları, ev tapuları, banka ve yatırım hesapları ve araba ruhsatları istenilebilir

Pasaportların 1,2,3,4 ve 60 nolu sayfalarının fotokopileri

Otel ve bilet rezervasyonları

Konsolosluğa hitaben seyahatin maksadını belirten dilekçe

2 adet arkası beyaz fonlu biometrik fotoğraf

En az altı ay geçerlilik süresi olan ve sahibi tarafından imzalanmış pasaport

En az 30,000 Euro teminatlı seyahat tarihinden itibaren 1 ay geçerli seyahat sigortası

Vize ücreti

 

HATIRLATMA:
Yunanistan'da Yunanca Dil Kurslarına katılmak isteyen Türkler vize alımında sorun yaşamaktadırlar. Yunanistan'ın Türkiye'deki konsoloslukları vize vermek için Kurslara kayıt yaptırıldığına dair belge isterken, Kurslar da vize olmadan kayıt yapamayacaklarını belirtmekler.

Devlet memurlarının Yunanistan'a gidebilmek için vize almaları gerekmektedir.

Yunanistan Büyükelçiliği
Adres: Ziyaürrahman Caddesi 9-11, 06700/G.O.P., Ankara
Tel. : (312) 4480647, 4480387 - Fax : 4463191
E-posta :greekemb@superonline.com


İstanbul Konsolosluğu
Adres: Turnacıbaşı Sokak 32, 80072 Beyoğlu, İstanbul, P.O.Box 114
Tel. : (0212) 2450596-8 / 2931078-9,2921565 - Fax : 2521365
E-posta : grconsist@comnet.com.tr

Edirne Konsolosluğu
Adres: Kocasinan Mah., 2 Sokak, No 13, Binevler-Edirne
Tel. : (0284) 2355804, 2355808 - Fax : 2355808
E-posta: grconsedirne@ttnet.net.tr

İzmir Konsolosluğu
Adres: Atatürk Caddesi 262 (P.O. Box 311)
Tel. : (0232) 4216992, 4643160-1 - Fax : 4633393
E-posta : hellasconiz@superonline.com
Kısa Öyküler | Sizden Gelenler | Sınavlar | Deyimler - Atasözleri | Editörden | Site Hakkında | Sorularınız İçin | Bize Ulaşın | Faydalı Linkler |
kursunkalem.com - Eğitim Platformu
Copy Right © onlineyunanca.com site içeriği kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
e-mail:info@onlineyunanca.com